Σκάνδαλο Siemens και στην Αργεντινή

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε οκτώ πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας Siemens, σχετικά με υπόθεση δωροδοκίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή.

Σκάνδαλο Siemens και στην Αργεντινή
1'

Τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν Αργεντινούς αξιωματούχους για να πράξουν «τα δέοντα» ώστε η εταιρεία να κλείσει συμβόλαιο, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την παραγωγή των νέων εθνικών ταυτοτήτων της χώρας.

Οι μίζες είχαν ως αποδέκτες ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αργεντινής, μεταξύ των οποίων και δύο προέδρους της χώρας, το διάστημα 1996 έως 2007.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens και δύο πρώην στελέχη της θυγατρικής στην Αργεντινή.

Το κατηγορητήριο συνέταξαν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς τα πρώην στελέχη πραγματοποιούσαν κάποιες από τις χρηματικές αυτές συναλλαγές σε αμερικανικές τράπεζες.

Αυτό περιλαμβάνει εγκληματικές κατηγορίες περί συνωμοσίας, απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Το κατηγορητήριο περιγράφει ένα σοκαριστικό επίπεδο διαφθοράς και εξαπάτησης», σχολίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Siemens αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή