Κωνσταντινούπολη: Άγρια επίθεση από 25 άτομα σε αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο

Θύμα άγριας επίθεσης -απο ακροδεξιούς σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης- έπεσε έξω τον τηλεοπτικό σταθμό Halk TV όπου εργάζεται, γνωστός δημοσιογράφος της Τουρκίας.
1'

Ο Λεβέντ Γκιουλτεκίν δέχτηκε επίθεση έξω από το κανάλι όπου εργάζεται από 25 άτομα που τον χτύπησαν βάναυσα και του έσπασαν τα δάχτυλα του χεριού του, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Παρά τον τραυματισμό του η κατάστασή του είναι καλή και δεν κινδυνεύει.

Ο Γκιουλτεκίν είναι αρθρογράφος στη διαδικτυακή εφημερίδας Diken και σχολιαστής στο δίκτυο Halk TV, και τα δύο επικριτικά απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση

Ο δημοσιογράφος διηγήθηκε το περιστατικό στο Halk TV, λέγοντας ότι αφού βγήκε από το ταξί, μια ομάδα 15-20 ατόμων τον ακολούθησαν, τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Σε πλάνα από την κάμερα ασφαλείας οι νεαροί φαίνεται να κλωτσάνε τον Γκιουλτέκιν ενώ βρίσκεται πεσμένος στο δρόμο.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν ως αφορμή για την επίθεση πρόσφατες τοποθετήσεις του Γκιουλτεκίν στην εκπομπή του κατά του ιδρυτή των «Γκρίζων Λύκων», Αλπαρσλάν Τουρκές, ο οποίος δηλητηριάζει όπως είπε τα μυαλά των ανθρώπων με την αρρώστια του εθνικισμού. Πριν από μερικές ημέρες οι «Γκρίζοι Λύκοι» είχαν εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για την 5η επίθεση σε δημοσιογράφο μέσα σε έναν χρόνο στην Τουρκία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»