Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα έφερε στον κόσμο δίδυμα «μωρά» σε ζωολογικό κήπο

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι σε ζωολογικό κήπο της κεντρικής Γαλλίας ανακοίνωσαν τη γέννηση των δίδυμων πάντα. Τα μωρά που χαίρουν άκρας υγείας είναι όπως είπαν «ζωηρά, ροζ και παχουλά».
2'

Η Χουάν Χουάν, ένα γιγαντιαίο θηλυκό πάντα γέννησε δίδυμα μωρά, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Μποβάλ, σε ένα «εξαιρετικό γεγονός» όπως το περιέγραψαν oι υπεύθυνοι.

Το πάντα που είχε δανείσει η Κίνα στον κήπο βρισκόταν από στενή ιατρική παρακολούθηση για αρκετές μέρες και μια ομάδα ειδικών, ανάμεσά τους και δύο Κινέζες νοσοκόμες παρέστησαν στον τοκετό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η «Χαρούμενη» όπως σημαίνει το όνομά της στα κινέζικα έφερε στον κόσμο τα αδερφάκια που ζυγίζουν 149 και 129 γραμμάρια και εξετάστηκαν αμέσως από κτηνίατρο.

Η αναπαραγωγή των πάντα- τόσο στην αιχμαλωσία όσο και στη φύση - είναι εξαιρετικά δύσκολη, λένε οι ειδικοί, καθώς τα ζώα που προέρχονται από την Κίνα κινδυνεύουν με εξαφάνιση...λόγω μειωμένης ερωτικής επιθυμίας.

Η Χουάν Χουάν ωστόσο- την οποία δάνεισε η Κίνα στη Γαλλία φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα: είναι ήδη μαμά του Γιουάν Μενγκ, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Γαλλία. Πλέον ζυγίζει 100 κιλά και θα σταλεί στην Κίνα, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν 1.800 γιγάντια πάντα που ζουν στην άγρια φύση και άλλα 500 σε αιχμαλωσία.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου στη Γαλλία δήλωσε με ιδιαίτερη χαρά, ότι η Χουάν Χουάν και ο σύντροφός της Γιουάν Ζι κατάφεραν να «έρθουν σε επαφή» οκτώ φορές μέσα σε ένα σαββατοκύριακο τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

O ευτυχής πατέραςΑ.Ρ

Οι κτηνίατροι πραγματοποίησαν επίσης τεχνητή γονιμοποίηση, για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Τα νεογέννητα της Χουάν Χουάν δεν θα βαπτιστούν για 100 ημέρες, ενώ το όνομά τους θα επιλέξει στη συνέχεια η Πενγκ Λιουάν – σύζυγος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ,ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Οι ειδικοί λένε ότι η Κίνα κατάφερε να σώσει το εμβληματικό της ζώο μέσω των μακροπρόθεσμων προσπαθειών διατήρησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η επέκταση των οικοτόπων στους οποίους ζουν.
Η Κίνα θεωρεί τα παντά εθνικό θησαυρό, τα δανείζει ωστόσο και σε άλλες χώρες ως μέρος μιας διπλωματικής στρατηγικής προσέγγισης. Από τη δεκαετία του 1950 τα χρησιμοποιεί για να σφυρηλατήσει πολιτικές φιλίες σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου