Ερντογάν: Πήγε για μπάσκετ με…γραβάτα για να δώσει τέλος στις φήμες για την υγεία του

Τέλος στη σεναριολογία για την επιβαρυμένη υγεία του επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παίζοντας μπάσκετ με μία ομάδα νεαρών και μάλιστα φορώντας…πουκάμισο και γραβάτα

Newsbomb

2'

Οι επικοινωνιολόγοι του «σουλτάνου» στην Τουρκία… έπιασαν δουλειά. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ την Παρασκευή, με μια ομάδα νέων, σε μια εκδήλωση εγκαινίων για ένα δημόσιο πάρκο στην περιοχή Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης

Πριν από λίγες ημέρες έκαναν το γύρο του διαδικτύου φήμες που τον ήθελαν νεκρό. Και νωρίτερα σε ένα στιγμιότυπο που έκανε το γύρο του κόσμου ο Ερντογάν εμφανίζεται σε επίσημη εκδήλωση να… σέρνει τα πόδια του και να μετακινείται με δυσκολία. Δημοσιογράφοι απέδωσαν την κόπωση στην ορθοστασία, μετά από ένα χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί για την αφαίρεση κιρσών.

Επισήμως η τουρκική προεδρία έκανε λόγο για fake news, και για κούραση του προέδρου ενώ απέδιδε τις φήμες στην αντιπολίτευση και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Εκτός από τις επίσημες διαψεύσεις και τις διώξεις σε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να μιλήσει και με…πράξεις, αποδεικνύοντας ότι χαίρει άκρας υγείας.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής λοιπόν, σε τέμενος της συνοικίας Ουμρανίγιε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ένα λύκειο και συνομίλησε με μαθητές.

Επόμενος σταθμός του ήταν ένα πάρκο που επρόκειτο να εγκαινιάσει. Βλέποντας μια ομάδα νεαρών να παίζει μπάσκετ, ο Ερντογάν μπήκε... αυθόρμητα στον αγώνα. Για αυτό και δεν εμφανίστηκε με αθλητική περιβολή, αλλά με κοστούμι, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με τη γραβάτα του, έχοντας αποχωριστεί μόνο το σακάκι.

Οι «πονοκέφαλοι» του Ερντογάν

Οι φήμες για την υγεία του δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Τούρκου προέδρου. Το κυβερνων Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) καταρρέει δημοσκοπικά, ενώ η οικονομία δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς. Την ίδια ώρα ο ηγέτης του ακροδεξιού MHP, που στηρίζει την κυβέρνηση Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελ απειλεί να αποσύρει τη στήριξή του.

Και ενώ ο Ερντογάν χάνει διαρκώς πόντους στο εσωτερικό αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο, προσπαθεί να ανακτήσει την παλιά του εικόνα του και επιδίδεται σε συνεχείς προκλήσεις όπως και σε επίδειξη ισχύος με κάθε τρόπο, είτε πρόκειται για...επίδειξη μπάσκετ, είτε για εθνικιστικές κορώνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα νέων μέτρων με σαρωτικούς ελέγχους: Το μεγάλο στοίχημα – Τι πρέπει να ξέρετε

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή