Τουρκία: Πουλάνε ψυγεία και καυστήρες για να καλύψουν ανάγκες αλλά ο Ερντογάν «δεν ιδρώνει»

Δραματικές καταστάσεις στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης

Μάριος Καλογερόπουλος

3'

Τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα αποτυπώνει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Fox στο οποίο γονείς ομολογούν ότι πουλάνε μέχρι και τα ψυγεία τους για να καλύψουν άλλες ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναμετάδωσε ο ΣΚΑΪ ένας πατέρας ακούγεται να λέει ότι πουλάει το ψυγείο προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του. Στην ερώτηση, δε, για το πώς θα ζήσει χωρίς ψυγείο εκείνος απαντά «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε».

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα» λέει στην κάμερα αποτυπώνοντας την απελπισία που επικρατεί στην Τουρκία στην οποία ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ.

Την ώρα, δε, που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση, βουλευτής του κόμματός του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Παρόλα αυτά δεν φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» της κυβέρνησης Ερντογάν με τον εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φαϊρετίν Αλτούν να γράφει σήμερα, Τετάρτη, στο Twitter με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις του Τούρκου προέδρου ότι «οι συμφωνίες, οι συνεργασίες και τα πρωτόκολλα που υπέγραψε η Τουρκία με την Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντανακλούν την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η χώρα στο διεθνές πεδίο υπό την ηγεσία του προέδρου μας».

«Αγνοώντας τα ψέματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και την μαύρη προπαγάνδα στο εσωτερικό και το εξωτερικό θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την πρόοδο της χώρας κάτω από την ηγεσία του προέδρου μας και με τη βοήθεια της οικονομίας μας που οδηγείται από τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγή και τις εξαγωγές» καταλήγει ο Αλτούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σεμπαϊντίν Καραχότζα - Το «αντίο» του Άδωνι Γεωργιάδη

Μαρτυρία για την τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: «Είχε έρθει στο φαρμακείο με μαχαιριά στον λαιμό»

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή