Ινδονησία: Κροκόδειλος με λάστιχο στο λαιμό του ελευθερώθηκε μετά απο έξι χρόνια
Ο κροκόδειλος μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, είχε προκαλέσει την συμπάθεια και τον οίκτο των κατοίκων της πόλης Παλου που εξέφραζαν φόβους ότι το ελαστικό μπορεί τελικά να πνίξει το ερπετό όσο αυτό μεγάλωνε σε μέγεθος.
Αποδείχθηκε όμως πως ήταν πολύ δύσκολο να τον αιχμαλωτίσουν πρώτα προκειμένου να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από το λάστιχο. Κάποια στιγμή, ένας Αυστραλός… κροκοδειλάκιας προσπάθησε να απελευθερώσει το ερπετό αλλά δεν τα κατάφερε. Το πέτυχε όμως ο Τίλι, ένας 35χρονος ντόπιος ο οποίος δήλωσε μάλιστα πως δεν τον ενδιαφέρει η αμοιβή που προσφέραν οι τοπικές αρχές για την αφαίρεση του ελαστικού.
«Έπιασα τον κροκόδειλο μόνος μου. Ζήτησα βοήθεια από τους ανθρώπους εδώ, αλλά ήταν φοβισμένοι» είπε . Έστησε μια παγίδα με ένα σχοινί δεμένο σε ένα κούτσουρο και χρησιμοποίησε ως δόλωμα ζωντανά κοτόπουλα και πάπιες. Αλλά αφού παρακολουθούσε το ερπετό για τρεις εβδομάδες, ο κροκόδειλος κατάφερε να ξεφύγει από την παγίδα του σε δύο περιπτώσεις πριν τελικά αιχμαλωτιστεί. Στην συνέχεια με ένα πριόνι αφαίρεσε το λάστιχο από το σώμα του κροκόδειλου.
«Πολλοί άνθρωποι ήταν δύσπιστοι απέναντί μου, νόμιζαν ότι δεν είμαι σοβαρός» σχετικά με τη σύλληψη του κροκόδειλου, είπε ο Τίλι, καθώς πόζαρε για φωτογραφίες μπροστά από το δεμένο ερπετό. Το 2020, οι αρχές της επαρχίας είχαν προσφέρει μια απροσδιόριστη αμοιβή για όποιον κατάφερνε να αφαιρέσει το ελαστικό, αν και για τον Τίλι αυτό δεν ήταν το βασικό κίνητρό του.
«Απλώς δεν αντέχω να βλέπω ζώα να πληγώνονται. Ακόμα και φίδια, θα βοηθήσω» είπε ο σωτήρας του αιχμάλωτου κροκόδειλου, ο οποίος έχει μάθει μόνος του πάρα πολλά για την άγρια ζωή. Το ερπετό, το οποίο οι ντόπιοι είχαν αναφερθεί ως “buaya kalung ban” (κροκόδειλος με κολιέ από λάστιχο), απελευθερώθηκε πίσω στο ποτάμι το βράδυ της Δευτέρας.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.