Πόλεμος στην Ουκρανία: Αγοράκι σπαράζει την ώρα που αποχαιρετάει τον πατέρα του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Mία ακόμη δραματική στιγμή αποχωρισμού ανάμεσα σε αγαπημένους, κατέγραψε η κάμερα στην πόλη Ιρπίν
1'

Ένα αγοράκι σπαράζει στο κλάμα, καθώς αποχαιρετάει τον αστυνομικό πατέρα του στην πόλη Ιρπίν της Ουκρανίας. Εκείνος μένει πίσω ενώ η οικογένεια εγκαταλείπει το σπίτι της καθώς προελαύνουν τα ρωσικά στρατεύματα στις 8 Μαρτίου.

Στο στιγμιότυπο που ραγίζει καρδιές, ο μικρός φαίνεται να κλωτσάει τη στολή του πατέρα του και να χτυπά το κράνος του καθώς ο αστυνομικός απομακρύνεται από την οικογένειά του. Προσπαθεί να εμποδίσει όπως μπορεί τον αναπόφευκτο αποχωρισμό τους. Το παιδάκι είναι τόσο αναστατωμένο, ώστε δεν..βρίσκει παρηγοριά ούτε στη σοκολάτα που φαίνεται να του προσφέρει η μητέρα, σε μια προσπάθεια να καταπραϋνει το θυμό του και τη θλίψη του.

Το Ιρπίν είναι μια κωμόπολη λίγο έξω από το Κίεβο, η οποία εκκενώθηκε από τους βομβαρδισμούς, με τους κατοίκους της να ακολουθήσουν το καραβάνι των προσφύγων. Οι κάτοικοι της πόλης έφυγαν με τα παιδιά στα καροτσάκια ή τα μωρά στα χέρια, κουβαλώντας κατοικίδια και πλαστικές σακούλες με τα λιγοστά υπάρχοντά τους

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:

Live blog: Μέσα στη Μαριούπολη οι Ρώσοι - Τρεις νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Παίδων