Ουκρανοί εμπόδισαν το γιοτ του Αμπράμοβιτς να δέσει στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας - Βίντεο

Μία ομάδα Ουκρανών προσπάθησε να εμποδίσει χθες (22/3) το υπεπολυτελές γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο λιμάνι της Αλικαρνασσού. Το επεισόδιο έληξε όταν στο σημείο έφτασαν οι τουρκικές αρχές.
1'

Αντιμέτωποι με ένα πλήθος οργισμένων Ουκρανών βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο σούπερ γιοτ που συνδέεται με τον υπό κυρώσεις δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτ.

Το σκάφος αντιμετώπισε μια διαμαρτυρία καθώς έφτασε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) της Τουρκίας. Μέλη της Optimist Sailing Team Ukraine προσπάθησαν να εμποδίσουν το σκάφος με μια μικρή βάρκα, φωνάζοντας «όχι πόλεμος στην Ουκρανία» και κυματίζοντας τη σημαία της χώρας τους.

Ήταν μέρος μιας ομάδας ιστιοπλόων που βρίσκονταν στην Τουρκία για να λάβουν μέρος σε έναν ετήσιο διαγωνισμό, έχοντας εγκαταλείψει την Ουκρανία πριν από τη ρωσική εισβολή.

Το «Solaris», το οποίο διαθέτει και ελικοδρόμιο είχε αποπλεύσει από τη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν κυβερνήσεις της ΕΕ σε βάρος (και) Ρώσων δισεκατομμυριούχων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η θαλαμηγός «Solaris» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδεσε στην Τουρκία