Τουρκία: Με μαρούλια, αγγούρια και ντομάτες στη Βουλή η αντιπολίτευση

Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «κοίμησε τον λαό» για τις αυξήσεις

Newsbomb

1'

Σε μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις τεράστιες αυξήσεις στην Τουρκία προχώρησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι εμφανίστηκαν στη Βουλή κρατώντας μαρούλια, αγγουράκια, ντομάτες και μελιτζάνες.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «κοίμησε τον λαό» και τον ανάγκασε να έχει ανάγκη μια ντομάτα, ένα μαρούλι και ένα αγγούρι παρά τις υποσχέσεις του «σουλτάνου» για καλύτερες ημέρες το 2023.

«Kοιμήσατε τον λαό με τις ιστορίες του ενός λαού, μιας σημαίας και μιας πατρίδας και σε 20 χρόνια τον κάνατε να έχει ανάγκη σε μια ντομάτα, σε ένα αγγούρι, σε ένα μαρούλι», δήλωσε χαρακτηριστικα η βουλευτής του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος, Σεντά Καντιγκίλ.

«Mια μελιτζάνα, η μια κοστίζει 5,74 λίρες. Πριν από το AKP αγοράζαμε 20 κιλά μελιτζάνες με τα ίδια χρήματα», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ερκάν Αϊντίν

Την δική του μαρτυρία κατέθεσε, τέλος, και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος, όπως είπε, πήγε να αγοράσει λαβράκι στο σούπερ μάρκετ και το κιλό κοστίζει 250 λίρες (15 ευρώ), το οποίο όπως σχολίασε «είναι αδιανόητο ποσό όταν ο βασικός μισθός βρίσκεται στις 4.000 λίρες»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή