Βρετανία: Πύρινο μανιτάρι στην Οξφόρδη μετά απο χτύπημα κεραυνού σε εργοστάσιο

Βρετανία: Μια τεράστια έκρηξη έγινε ορατή στην Οξφόρδη, έπειτα από καταιγίδα με κεραυνούς που χτύπησε την περιοχή.
1'

Θεατές κοντά στην Οξφόρδη κινηματογράφησαν μια βολίδα, μετά από ένα χτύπημα κεραυνού που προκάλεσε τεράστια έκρηξη αερίου σε μια μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων τροφίμων. Βίντεο από το σημείο δείχνουν μια τεράστια μπάλα φωτιάς να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ακόμη ένα παλλόμενο φως.

Έξι πυροσβεστικά οχήματα και 40 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο εργοστάσιο, το οποίο επεξεργάζεται τα απόβλητα τροφίμων που μετατρέπονται σε βιοαέριο.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο Severn Trent Green Power είπε ότι μπορούσαν «να επιβεβαιώσουν ότι σήμερα το απόγευμα, μια δεξαμενή χωνευτηρίου στις εγκαταστάσεις του στο Cassington AD κοντά στο Yarnton, στο Oxfordshire, χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα το βιοαέριο μέσα σε αυτή τη δεξαμενή να αναφλεγεί».

Ανέφερε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και το προσωπικό συνεργάζεται με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του χώρου. Στην ευρύτερη περιοχή κατεγράφησαν διακοπές ρεύματος. Νωρίτερα τη Δευτέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσίας είχε εκδώσει προειδοποίηση για κακοκαρία με κεραυνούς στην ανατολική Αγγλία.