Μέσα σε μυστικά θησαυροφυλάκια όπου αποθηκεύεται χρυσός αξίας 250.000.000.000 λιρών

Ξέρατε για τα αμύθητα πλούτη που κρύβονται στα έγκατα της Γης;

Newsbomb

2'

Κρυμμένος κάτω από τη γη είναι ένας ολόκληρος άλλος κόσμος για να ανακαλύψετε - οι εξερευνητές αφιερώνουν τη ζωή τους για να ακολουθήσουν λαβύρινθους σε βαθιές σπηλιές, με έναν άνθρωπο να περνά ακόμη και μήνες κάτω από τη γη.

Οι Νήσοι Φερόε ξοδεύουν ένα τεράστιο ποσό 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα υπόγειο δίκτυο δρόμων, το οποίο περιλαμβάνει τον πρώτο υποθαλάσσιο κυκλικό κόμβο στον κόσμο.

Στην άλλη άκρη του κόσμου στην Αυστραλία, θα βρείτε μια ολόκληρη πόλη θαμμένη κάτω από τη γη.

Στη μικρή πόλη Coober Pedy, ακριβώς βόρεια της Αδελαΐδας, μεταφέρουν τη φράση «κάτω κάτω» σε ένα εντελώς επόμενο επίπεδο καθώς οι κάτοικοι ζουν υπόγεια για να ξεφύγουν από την υπερβολική ζέστη που αντιμετωπίζουν.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που θα βρείτε αν μπείτε κάτω από το χώμα - κρυμμένα βαθιά υπόγεια υπάρχουν επίσης μυστικά θησαυροφυλάκια που περιέχουν χρυσό αξίας 250.000.000.000 λιρών (321.900.000.000 $).

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, ο ηθοποιός Idris Elba επισκέπτεται αυτά τα θησαυροφυλάκια.

Ξεκινά το απόσπασμα λέγοντας: «Σε απόσταση αναπνοής από εκεί που μεγάλωσα, στο τετραγωνικό μίλι της Οικονομικής Περιφέρειας του Λονδίνου, λένε ότι οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσό και αυτό δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο ακούγεται».

Επισκεπτόμενος την Τράπεζα της Αγγλίας, ο Έλμπα λέει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολουθούν για να φτάσουν στα μυστικά θησαυροφυλάκια, προσθέτοντας ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι είναι «βαθύ υπόγειο».

Συνεχίζει λέγοντας ότι έφτασε, «αυτό που είναι χωρίς αμφιβολία, η πιο χοντρή ατσάλινη πόρτα που έχω δει ποτέ».

«Είναι πολύς χρυσός», δηλώνει ο ηθοποιός καθώς μπαίνει στο μεγάλο δωμάτιο, που περιβάλλεται από αμέτρητες ράβδους χρυσού. Ένας ειδικός εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 400.000 μπάρες στο χώρο.

«Αυτό είναι πραγματικά εξωπραγματικό», προσθέτει ο Έλμπα. «Σου κόβει την ανάσα».

Πηγαίνοντας στην ενότητα σχολίων για να μοιραστεί τη δική του έκπληξη, ένας χρήστης δημοσίευσε: «Άνοιξα τα μάτια μου για να δω έναν νέο κόσμο από χρυσό. Σημαίνει πολλά, όχι μόνο πλούτο».

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι αυτό είναι δωρεάν στο YouTube είναι τρελό. Τι ωραίο ντοκιμαντέρ!»

Ένας τρίτος είπε: «Είναι πραγματικά μια υπέροχη περιπέτεια, η εύρεση χρυσού, είναι πολύ σκληρή δουλειά, γεμάτη μυστήριο, παλιές προγονικές ιστορίες, αλλά είναι συναρπαστικό. Τι καλό ντοκιμαντέρ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή