Μυστική σήραγγα στην Αλάσκα: Τι είναι το permafrost που θα μας επηρεάσει όλους

Η σήραγγα κατασκευάστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν από 60 χρόνια

Newsbomb

1'

Μια σήραγγα στην οποία λίγοι επιτρέπεται να εισέλθουν έχει ξυπνήσει οργανισμούς που βρίσκονταν παγωμένοι για 15.000 χρόνια.

Η σήραγγα κατασκευάστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν από 60 χρόνια και τώρα η πρόσβαση είναι «αυστηρά ελεγχόμενη».

Μια YouTuber κατέγραψε το ταξίδι της στο μυστικό υπόγειο πέρασμα, όπου έμαθε ότι περιείχε αρχαία ζωή. Η Dianna Cowern, η οποία είναι γνωστή στο διαδίκτυο ως @physicsgirl, βιντεοσκόπησε την είσοδό της στη σήραγγα στην τούνδρα της Αλάσκας.

Υπόγεια, η περιοχή είναι γεμάτη από permafrost - δηλαδή έδαφος που έχει παγώσει εντελώς για πάνω από δύο χρόνια - και λέει ότι πιστεύει ότι είναι «ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς έρευνας στον πλανήτη, επειδή αυτό που συμβαίνει στο permafrost θα επηρεάσει όλους μας».

Η είσοδος βρίσκεται στο Φοξ της Αλάσκας και η Cowern οδηγεί τους τηλεθεατές της στο εσωτερικό, καθώς τους ξεναγεί στην σήραγγα. «Η σήραγγα του μόνιμου παγετού ανασκάφηκε το 1963 και ήταν στην πραγματικότητα ένα έργο του ψυχρού πολέμου. Ο αμερικανικός στρατός ήθελε να καταλάβει αν ο μόνιμος παγετός θα ήταν ένα είδος μονωτικού υλικού για τον εξοπλισμό του στρατού. Περίπου ένα χρόνο αργότερα αποφάσισαν ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν πολύ καλό. Όσο περισσότερα πράγματα βάζεις εδώ μέσα, όσους περισσότερους ανθρώπους, όσα περισσότερα σώματα, τείνει να θερμαίνεται και στην πραγματικότητα υπήρξε μια μικρή κατάρρευση τότε που ο στρατός έσκαψε αυτό το τούνελ που δεν περίμεναν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
10:42ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυτική εβδομάδα Χαλκίδας