Εικόνες «βιβλικής» καταιγίδας: Σαρώνει την Ταϊβάν ο τυφώνας Γκαέμι

Ο τυφώνας Γκαέμι έφτασε στην ξηρά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στη βορειοανατολική ακτή στην Ταϊβάν
1'

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 266 άλλοι τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας Γκαέμι έφτασε στην Ταϊβάν αργά το βράδυ της Τετάρτης, η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το νησί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Ο Γκαέμι έφτασε στην ξηρά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στη βορειοανατολική ακτή και είχε ριπές ταχύτητας έως και 227 χλμ/ώρα πριν εξασθενήσει, σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία του νησιού.

Περί τις 08:30 (04:00 ώρα Ελλάδας) βρισκόταν πλέον στο στενό της Ταϊβάν και κατευθυνόταν στη Φουτζού, στην επαρχία Φουτζιάν της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο τυφώνας προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε κάπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, πάντως πλέον η παροχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, σύμφωνα με την εταιρεία Taipower.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της νήσου, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τανζανίας με εννεαμελές πλήρωμα, υπηκόους της Μιανμάρ, βυθίστηκε ανοικτά της Καοσιούγκ, λιμανιού στη νότια Ταϊβάν, και δεν έχει υπάρξει έκτοτε επικοινωνία με τους ναυτικούς. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.