Γάζα: Στο φως η σύνθετη επιχείρηση διάσωσης Ισραηλινού ομήρου μετά από 326 ημέρες - Βίντεο

Πλάνα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δείχνουν τη «σύνθετη» επιχείρηση διάσωσης ενός Ισραηλινού ομήρου. Ο Qaid Farhan Alkadi πέρασε «326 ημέρες σε αιχμαλωσία» μετά την απαγωγή του από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
2'

Ο 52χρονος Qaid Farhan Alkadi βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσε ο IDF, μετά από μια «πολύπλοκη επιχείρηση» για τη διάσωσή του στη νότια Γάζα.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να επιχειρούν με όλα τα μέσα για την επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα» τόνισε ο IDF και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν να δημοσιευθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την ασφάλεια των ομήρων μας, των δυνάμεών μας και της εθνικής ασφάλειας»

Παράλληλα, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από συγγενείς του 52χρονου οι οποίοι τρέχουν να τον υποδεχτούν στο νοσοκομείο:

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων ανακοίνωσε ότι η «επιστροφή του στο σπίτι δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα». Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε: οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να απελευθερώσουν τους υπόλοιπους 108 ομήρους, οι οποίοι υπέστησαν 326 ημέρες κακοποίησης και τρόμου.

Μια συμφωνία με διαπραγμάτευση είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Καλούμε επειγόντως τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση προς τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη συμφωνία και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Κάθε επιπλέον μέρα σε αιχμαλωσία είναι πάρα πολύ. Οι εναπομείναντες όμηροι δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν άλλο ένα τέτοιο θαύμα» τονίζει το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων.