Αίγυπτος: Άνοιξε καινούργιες αίθουσες στο πολυαναμενόμενο μουσείο αρχαιοτήτων

Μέχρι σήμερα, το μέγα έργο του μουσείου έχει κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια
1'

Ένα πολυαναμενόμενο μουσείο που στεγάζει τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή αρχαίων αιγυπτιακών αντικειμένων άνοιξε τις πόρτες σε ορισμένες από τις αίθουσές του.

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, έκτασης 120 στρεμμάτων, κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, θα παρουσιάσει περισσότερα από 100.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων θησαυρών από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών.

Η ανεκτίμητη συλλογή του αγοριού-βασιλιά δεν έχει ακόμη εκτεθεί, αλλά οι επισκέπτες μπορούν τώρα να δουν αντικείμενα που ποικίλλουν από φαραωνικά αγάλματα μέχρι σαρκοφάγους και μουμιοποιημένα σώματα.

Το μουσείο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ανοίξει το 2012, αλλά το κόστος, οι πολιτικές αναταραχές και αργότερα η πανδημία του Covid-19, προκάλεσαν επανειλημμένες καθυστερήσεις. Μέχρι σήμερα, το μέγα έργο έχει κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το μερικό άνοιγμα αποτελεί δοκιμαστική λειτουργία, μετά το περσινό άνοιγμα της κύριας αίθουσας και της σκάλας. Η επίσημη ημερομηνία των εγκαινίων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Σχετικές ειδήσεις