Συγκλονιστικές εικόνες από την καταιγίδα του αιώνα που σαρώνει Ιρλανδία και Σκωτία
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιρλανδία και νησιά της Βρετανίας λόγω της κακοκαιρίας Eowyn η οποία συνοδεύεται με καταιγίδες και ανέμους που πνέουν με 183χλμ την ώρα, καταγραφή ρεκόρ στη μετεωρολογική ιστορία της χώρας.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί ανακοινώθηκε ότι 560.000 κτήρια είναι χωρίς ρεύμα μόνο στην Ιρλανδία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες ενώ είναι άγνωστο πότε θα διορθωθούν οι βλάβες.
Η καταιγίδα έπληξε τη Βρετανία με τυφώνα στις 6 το πρωί, με εκατομμύρια άτομα να λαμβάνουν τηλεφωνική ειδοποίηση έκτακτης.
Τα σχολεία είναι κλειστά και ανεμογεννήτριες απενεργοποιημένες καθώς οι άνεμοι ταχύτητας 177χλμ/ώρα ενδέχεται να καταστρέψουν κτίρια, να ξεριζώσουν δέντρα και να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος.
Η σιδηροδρομική εταιρεία ScotRail ανέστειλε όλες τις πτήσεις σε όλη τη Σκωτία την Παρασκευή, λέγοντας ότι «δεν θα ήταν ασφαλές να εκτελούνται δρομολόγια επιβατών» εν μέσω της καταιγίδας.
Ρε αγρότες, εμάς βρήκατε;