Charlie Hebdo: Βίντεο με τον Σερίφ Κουασί στο φως της δημοσιότητας

Ο Γάλλος Σερίφ Κουασί, 32 ετών, που καταζητείται μαζί με τον αδελφό του Σαΐντ, 34 ετών, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo και είναι γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, είχε καταδικαστεί πρώτη φορά το 2008 γιατί συμμετείχε σε αποστολή μαχητών στο Ιράκ.

Newsbomb

1'

Γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1982 στο Παρίσι, γαλλικής εθνικότητας και, με το υποκοριστικό Αμπού Ισέν, ο Σερίφ Κουασί ανήκε σε αυτό που ονομαζόταν "το δίκτυο του Μπιτ-Σομόν (Buttes-Chaumont)".

Πρόσωπο οβάλ, κεφάλι ξυρισμένο και αραιό μούσι σύμφωνα με τη φωτογραφία που η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Κουασί είναι πιθανόν "ένοπλος και επικίνδυνος" όπως ο αδελφός του Σαΐντ, που γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1980, επίσης στο Παρίσι. Ο τελευταίος, επίσης γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με μαρτυρίες έχει καστανά μάτια, κοντά καστανά μαλλιά και μικρή γενειάδα.

Οι δύο αδελφοί θεωρούνται ύποπτοι ως οι δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo, με 12 νεκρούς και 11 τραυματίες χθες το μεσημέρι. Η ταυτότητα ενός εκ των δυο ανδρών βρέθηκε σε αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει οι φυγάδες στο βορειο-ανατολικό Παρίσι.

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο με έναν από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή