ΗΠΑ: Αγρυπνία στη μνήμη της ομήρου που πέθανε στα χέρια του ΙΚ (video)

Εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς της 26χρονης Κάιλα Μίλερ συγκεντρώθηκαν στο Πρέσκοτ της Αριζόνα, συμμετέχοντας στην αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/02/2015) στη μνήμη της Αμερικανίδας που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της ομηρίας της από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Αλέξανδρος Τσοποτός

1'

Η Μίλερ είχε πέσει το 2013 όμηρος των τζιχαντιστών, ενώ την Τρίτη (17/02/2015) ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά της αλλά και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές ενημέρωσαν την οικογένεια της άτυχης γυναίκας, τα μέλη της οποίας δηλώνουν «συντετριμμένα» για την απώλειά της, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα γράμμα το οποίο η Μίλερ είχε γράψει κατά τη διάρκεια της ομηρίας της.

Οι συνθήκες θανάτου της δεν έγιναν γνωστές, αν και οι ισλαμιστές υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από την Ιορδανία.

Στο Πρέσκοτ, την πόλη καταγωγής της Μίλερ, πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη της γυναίκας που βρισκόταν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, παρέχοντας βοήθεια στην οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», όπως αναφέρει το BBC.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή