Ταινία μικρού μήκους με δημιουργό την αδελφή του Τζιχάντι Τζον (vid)

Μια ταινία μικρού μήκους για τις ανάγκες εργασίας στο πανεπιστήμιο του Middlesex, όπου και φοιτεί, δημιούργησε η αδελφή του Τζιχάντι Τζον προκαλώντας περίεργους συνειρμούς.

Newsbomb

4'

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ταινίας, ένας μανιακός δολοφόνος ο οποίος φορά κουκούλα και κρατά μαχαίρι, κυνηγά μια μαθήτρια για να τη δολοφονήσει.

Όπως η ίδια η Άσρα Εμουάζι εξηγεί «η ταινία δημιουργήθηκε για να δείξουμε ότι η εκδίκηση δεν είναι ποτέ λύση. Ο δολοφόνος εμφανίζεται με κουκούλα και σε χαμηλό φωτισμό, ούτως ώστε ο θεατής να βιώνει το μυστήριο. Αυτό έγινε με σκοπό, να δείξουμε ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι ο οποίοσδήποτε, φίλος, μέλος της οικογένειας, καθηγητής ή ακόμα και κάποιος με τον οποίο δεν έχεις γνωριστεί.

Ο δολοφόνος, ωστόσο, γνωρίζει το θύμα και το παρακολουθεί. Η αναπαράσταση αυτή προσφέρει ουσιαστικά το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα πως το bullying είναι κάτι λάθος, ότι εμείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να δημιουργούμε στερεότυπα και να στοχεύουμε κάποιους εξαιτίας του περίγυρου, του χρώματος του δέρματός τους ή της πίστης τους».

Υπό στενή παρακολούθηση η οικογένεια του δήμιου του ΙΚ

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν θέσει οι Αρχές του Κουβέιτ τους συγγενείς του Μοχάμεντ Εμουάζι, του εύπορου Λονδρέζου που φέρεται ότι είναι ο «Τζιχάντι Τζον», σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας «Αλ-Κάμπας».

Μέλη της οικογένειας του ατόμου που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζουν και εργάζονται στο Κουβέιτ και έχουν κι αυτά, όπως και ο ίδιος, τη βρετανική υπηκοότητα, υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν τα απαιραίτητηα μέτρα για να τους παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο», γράφει η «Αλ-Κάμπας» επικαλούμενη «πληροφορημένες πηγές».

Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε πόσοι συγγενείς του Μοχάμεντ Εμουάζι βρίσκονται στο Κουβέιτ και οι αρχές σιωπούν σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Μια άλλη εφημερίδα, η "Αλ-Ράι", αναφέρει από την πλευρά της, επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, πως ο πατέρας του ύποπτου τζιχαντιστή, ο Τζάσεμ Αμπντελκάριμ, ο οποίος έχει επίσης τη βρετανική υπηκοότητα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κουβέιτ και θα κληθεί σύντομα από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μοχάμεντ Εμουάζι είναι ιρακινής καταγωγής και γεννήθηκε στο Κουβέιτ. Τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ζητήσει, ως απάτριδες, την κουβεϊτιανή υπηκοότητα.

Μετά την αναχώρησή του από τη Βρετανία, ο ύποπτος τζιχαντιστής επισκέφθηκε επανειλημμένα το Κουβέιτ, για τελευταία φορά το 2010. Είχε αφιχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2010 και είχε παραμείνει στη χώρα μέχρι τις 26 Απριλίου, υποστηρίζει η "Αλ-Κάμπας".

Είχε φθάσει τότε προερχόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε ζητήσει βίζα χρησιμοποιώντας το βρετανικό διαβατήριό του.

Όμως το 2014 του είχε απαγορευθεί η είσοδος στο Κουβέιτ επειδή το όνομά του είχε συνδεθεί με μια "τρομοκρατική" επίθεση στη Βρετανία, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Οι διαμονές του Μοχάμεντ Εμουάζι στο Κουβέιτ είχαν οικογενειακό χαρακτήρα, σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται η "Αλ-Κάμπας". Είχε μνηστευθεί μια νεαρή άπατρι γυναίκα, αλλά γρήγορα χώρισαν.

Όπως χιλιάδες απάτριδες, οι οποίοι αποκαλούνται τοπικά Μπιντούν, η οικογένεια του ύποπτου τζιχαντιστή περίμενε να της χορηγηθεί ενδεχομένως ιθαγένεια.

Όμως τα ονόματά τους αποσύρθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων που ζητούν την κουβεϊτιανή υπηκοότητα λόγω υποψιών πως μέλη της οικογένειας αυτής είχαν συνεργασθεί με τις ιρακινές δυνάμεις που είχαν καταλάβει το Κουβέιτ επί επτά μήνες το 1990/91, πάντα σύμφωνα με την "Αλ-Κάμπας".

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι γεννήθηκε στο Κουβέιτ και έφυγε από τη χώρα σε ηλικία έξι ετών, όταν η ευκατάστατη οικογένειά του αποφάσισε να εγκατασταθεί στο δυτικό Λονδίνο. Πήγε σχολείο στη βρετανική πρωτεύουσα και πήρε δίπλωμα στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Ουέστμινστερ. Πιστεύεται ότι αναχώρησε για τη Συρία το 2012 ή το 2013.

Από το 2009, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 και η αστυνομία είχε έρθει σε επαφή τουλάχιστον δώδεκα φορές με τον μελλοντικό "Τζιχάντι Τζον", πριν αυτός καταφέρει να φθάσει το 2012 στη Συρία, υπογράμμιζε την Παρασκευή σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "Daily Telegraph", καταγγέλλοντας "βλακώδη λάθη".

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή