Αρνητική αντίδραση των Τουρκοκύπριων στις ανακοινώσεις Χριστόφια

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα επωφεληθούν από την ύπαρξη φυσικού αερίου, όπως υποστήριξε χθες ο πρόεδρος Χριστόφιας, δήλωσε ο «υπουργός» ενέργειας και οικονομίας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σουνάτ Ατούν.
1'

Όπως υποστηρίζει ο Ατούν, στο ενδιαφέρον των Ελληνοκυπρίων για την ενέργεια «υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο», ενώ κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να «εξασφαλίσει το συμφέρον της στο κυπριακό και να επωφεληθεί μονομερώς».

« Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», ο κ. Ατούν ανέφερε ότι προηγουμένως είχε ανακοινωθεί διαφορετική ποσότητα του κοιτάσματος, υποστηρίζοντας ότι «αν δει κάποιος τις ποσότητες φυσικού αερίου στον κόσμο, η ποσότητα που εντόπισε η Noble δεν τους επιτρέπει να έχουν τόσο σημαντική επιρροή στην διεθνή αγορά ενέργειας».

Αυτή η ποσότητα, συνέχισε, μπορεί να είναι σημαντική για την κάλυψη των αναγκών των Ελληνοκυπρίων, «αλλά για μεγάλες γεωγραφικά χώρες όπως η Τουρκία, καλύπτουν τις ανάγκες το πολύ μιας τριετίας», είπε και ισχυρίστηκε ότι «και για την ΕΕ ακόμα δεν έχει κανένα νόημα».