3'

Πρόκειται για τη Βρετανίδα, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από ομάδα νεαρών Ισραηλινών.

Σημειώνεται ότι η νεαρή είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η 19χρόνη τότε Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα στις 17 Ιουνίου 2019. Στη συνέχεια όμως κατηγορήθηκε όταν ανακάλεσε την καταγγελία της για τον βιασμό.

Η νεαρή φαίνεται ότι διατηρούσε σχέση με έναν εκ των Ισραηλινών, τον 19χρονο ποδοσφαιριστή Shimon Yusufov. Στην καταγγελία της είχε αναφέρει ότι ο 19χρονος την κρατούσε κάτω και τη βίασαν δώδεκα άτομα, ενώ τραβούσαν βίντεο με τα κινητά του τηλέφωνα.

Ο Μάικλ Πόλακ, διευθυντής του δικηγορικού γραφείου Justice Abroad, ανέφερε στη DailyMail: «Η απόφαση της Δευτέρας είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για τη γυναίκα που εμπλέκεται αλλά και για την αναγνώριση των διατάξεων για δίκαιη δίκη στα κυπριακά δικαστήρια. Ήταν σαφές σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τη δίκη ότι η ενοχή είχε αποφασιστεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία στο δικαστήριο. Ελπίζουμε ότι τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανατρέψει την άδικη καταδίκη της νεαρής».

Εάν η καταδίκη δεν ανατραπεί, η νομική της ομάδα σκοπεύει να οδηγήσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ακρόαση του Σεπτεμβρίου, η νομική ομάδα της 21χρονης Βρετανίδας υποστήριξε ότι το Πρωτόδικο δικαστήριο δεν θα έπρεπε να αποδεχτεί ως στοιχείο τη γραπτή μαρτυρία της 19χρονης, επειδή οι ανακριτές της υπόθεσης την εξασφάλισαν, αφού η νεαρή βρισκόταν στον αστυνομικό σταθμό για επτά ώρες χωρίς δικηγόρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Lewis Power, είπε στη DailyMail ότι η νεαρή υπέφερε από κρίσεις πανικού, γι αυτό λόγω της πίεσης που δέχθηκε, προχώρησε στην απόσυρση της καταγγελίας της για βιασμό.

Οι νομικοί της ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο «αγενής» δικαστής του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου δεν έδωσε την ευκαιρία στη Βρετανίδα για «δίκαιη ακρόαση», επειδή δεν άφησε τους δικηγόρους υπεράσπισης να παρουσιάσουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα λίγο πριν την επιστροφή στα κυπριακά δικαστήρια, έσπασε τη σιωπή της και αποκάλυψε πώς έζησε το διάστημα μετά την καταδίκης της για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.

Μιλώντας στη MailOnline ανέφερε ότι η καταδίκη συνεχίζει να δηλητηριάζει την καθημερινότητά της, ζώντας μέσα στον φόβο ότι θα την αναγνωρίσουν. Πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις του μετατραυματικού της στρες συνεχίζουν ακόμα και όταν βγαίνει με τους φίλους της και κάποιος μιλάει για την Κύπρο ή το εξωτερικό.

Με την επιστροφή της στη Βρετανία το 2020, είπε ότι προσπαθούσε να διαχειριστεί την κατάστασή της, ενώ ήταν πολύ δύσκολο γι αυτήν να βρει δουλειά. Υποψιάζεται ότι οι εργοδότες έψαχναν στο διαδίκτυο το όνομά της, γι αυτό δεν την προσλάμβαναν.

«Μπορεί να αγχωθώ ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως τι θα φάω ή όταν δεν βρίσκω κάτι ή όταν τελειώνει ο χυμός», ανέφερε στη MailOnline. «Ξέρω ότι προφανώς δεν είναι αυτά που με αγχώνουν, είναι τα άλλα μεγαλύτερα πράγματα, όπως τώρα που έρχεται η προσφυγή στα δικαστήρια. Όλα είναι πολύ πιο αγχωτικά τώρα», επεσήμανε ακόμη.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.