Κύπρος: «Ξεσκονίζουν» τον φάκελο για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας

«Ξανάνοιξε», αλλά στη Νομική Υπηρεσία προς το παρόν, ο φάκελος του βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας, με σκοπό να αποφασιστεί κατά πόσον ενδείκνυται να αρχίσουν νέες έρευνες.

Κύπρος: «Ξεσκονίζουν»  τον φάκελο για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας
Το πρόβλημα είναι πως οι εφτά εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο Ισραήλ και θα είναι δύσκολο να πάνε στην Κύπρο
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
2'

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αθωώσει τη 19χρονη και να την απαλλάξει από την καταδίκη για ψευδή καταγγελία, η Νομική Υπηρεσία ζήτησε από την Αστυνομία και παρέλαβε τον φάκελο της υπόθεσης όπως είχε διερευνηθεί το 2019 και αφορούσε καταγγελία για ομαδικό βιασμό, για μελέτη σε συνάρτηση με την απόφαση του Εφετείου. Τότε η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι την οργάνωση αναγνωριστικής παράταξης με σκοπό η Βρετανίδα να αναγνωρίσει τους φερόμενους ως βιαστές της. Ωστόσο, δεν είχε προλάβει να γίνει αυτή η διαδικασία, γιατί όταν κλήθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για διευκρινίσεις επί της κατάθεσής της, τελικά βρέθηκε ύποπτη και στη συνέχεια κατηγορούμενη για δημόσια βλάβη, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε ανακαλέσει την καταγγελία της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ομάδα νομικών στη Γενική Εισαγγελία μελετούν μια-μια τις καταθέσεις που πήραν τότε οι ανακριτές, καθώς και τις τρεις καταθέσεις που είχε δώσει η 19χρονη στην Αστυνομία. Επίσης, υπάρχει ανεξάρτητη μαρτυρία από γιατρό που παρευρέθηκε εκεί σε συνάρτηση με τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Όπως αναφέρθηκε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», αυτό που θα γείρει την πλάστιγγα κατά πόσον θ’ ανοίξει εκ νέου η υπόθεση ή όχι, είναι κατά πόσον υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για να συνεχιστούν οι έρευνες για ομαδικό βιασμό. Όπως εκτιμάται, από την ώρα που το Εφετείο είπε ότι η ανάκληση της καταγγελίας για βιασμό παραμερίστηκε με το να αθωωθεί για ψευδή καταγγελία, απομένει τώρα να φανεί αν υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθούσαν στο να οδηγηθεί στο Δικαστήριο υπόθεση για βιασμό.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πως οι εφτά εμπλεκόμενοι βρίσκονται στο Ισραήλ και θα είναι δύσκολο να έρθουν στην Κύπρο.

Όσον αφορά στο θέμα του βίντεο που κατέγραψαν Ισραηλινοί και στη συνέχεια κάποιος διέρρευσε, η Αστυνομία δεν είχε ερευνήσει οτιδήποτε, γιατί εκτός του γεγονότος ότι δεν είχε καταγγελία για διαρροή προσωπικών δεδομένων, οι εμπλεκόμενοι είχαν ήδη αναχωρήσει για τη χώρα τους.

Όλα πάντως είναι ανοικτά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις, είτε θετικές είτε όχι, ενώ σε αναμονή είναι και οι δικηγόροι της Βρετανίδας, οι οποίοι θα δράσουν ανάλογα με τις αποφάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή