Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Eντοπίστηκαν και ρούχα του δολοφόνου
Εντοπίστηκαν επίσης το παλτό και τα παπούτσια που ο συλληφθείς στην Τουρκία, Μουσταφά Σοϊλεμέζ φέρεται να φορούσε κατά τη δολοφονία.
Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, το στοιχείο αυτό αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία ανανέωσης της προσωποκράτησης των δύο σωματοφυλάκων.
Oι Βεισέλ Σαρί και Μούσα Τσιτσέκ οδηγήθηκαν στο «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Ο «αστυνομικός ανακριτής» ανέφερε ότι στο σπίτι των υπόπτων εντοπίστηκαν ένα όπλο 9 mm που είχε χρησιμοποιηθεί στον τραυματισμό ενός ατόμου στην Άγκυρα.
Πρόσθεσε ότι έχουν κάνει έρευνες για περισσότερα από 300 άτομα και έχουν πάρει καταθέσεις από 100, ενώ έχει ερευνηθεί το υλικό από 80 κάμερες ασφαλείας. Μέσω των καμερών «ασφάλειας των πόλεων» (MOBESE) αρχικά εντοπίστηκαν 4 αυτοκίνητα που είχαν εμπλακεί στη δολοφονία, ενώ έχουν προκύψει στοιχεία και για άλλα δύο, τα οποία αναζητούνται.
Ο «αστυνομικός ανακριτής» πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της κατάθεσης του Σαρί, συνελήφθη άλλο ένα άτομο στην Τουρκία, όπου ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων για την δολοφονία είναι έξι. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα δείγματα πυρίτιδας και DNA που βρέθηκαν στα ρούχα των δύο σωματοφυλάκων, πρόσθεσε, στάλθηκαν στην Τουρκία για αναλύσεις.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι βρέθηκαν το πλατό και τα παπούτσια του Μουσταφά Σοϊλεμέζ σε όχθη μικρού ποταμού στα Θέρμια και στάλθηκαν επίσης στην Τουρκία για εξετάσεις.
Ο «αστυνομικός ανακριτής» πρόσθεσε ότι θα πάρουν καταθέσεις από 600 – 70 άτομα ακόμη.
Στο μεταξύ, ανανεώθηκε για μία ημέρα το διάταγμα προσωποκράτησης στα κατεχόμενα των Τουρκιστάν Γκιουλτζέ και Χαλίλ Ισίκ που επίσης είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του Φάλγιαλι και του οδηγού του.
Το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας άφησε ελεύθερο τον πρώτο συλληφθέντα Γιουσούφ Γκιουνές αφού αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε σχέση με την δολοφονία.
Αρθρογράφος της τουρκικής Σοζτζιού, ο Σαϊγκί Οζτούρκ έγραψε ότι η υπόθεση της δολοφονίας άρχισε να ξεδιαλύνεται από ένα ζευγάρι γάντια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.
Εξάλλου, οι «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα προέβησαν σε ανακοίνωσή διαψεύδοντας τις φήμες ότι οι δολοφόνοι του Φάλγιαλι και του οδηγού του διέφυγαν με ταχύπλοο στην Τουρκία.
Την νύχτα του φόνου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπήρχε κακοκαιρία και τα κύματα έφταναν τα 2 – 2,5 μέτρα ανοικτά στη θάλασσα και σε αυτές τις περιπτώσεις μικρά σκάφη δεν βγαίνουν στη θάλασσα.
Πέραν τούτου, προστίθεται, επισημάνθηκε ότι έγινε ταυτόχρονη επικοινωνία με τις μονάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής που επίσης επαγρυπνούσαν για να πραγματοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό η αναγνώριση και η επιτήρηση κατά μήκος της θαλάσσιας διαδρομής και ακτογραμμής.
Η «ακτοφυλακή» αναφέρεται, δεν εντόπισε πριν ή μετά τον φόνο κάποιο γιοτ ή ταχύπλοο που ήρθε στα λιμάνια στα κατεχόμενα.
Τα επώνυμα γάντια
Ένα ζευγάρι επώνυμα γάντια που βρέθηκαν πεταμένα στη σκηνή του εγκλήματος οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του Τ/κ επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σοζτζού, την ώρα που όλα έδειχναν ότι είχε γίνει πολύ επαγγελματικά.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ξεκίνησαν από τη διεθνούς φήμης μάρκα και το ομώνυμο κατάστημα στην Κερύνεια, διερευνώντας ποιος αγόρασε το γάντι που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Και ο υπάλληλος θυμήθηκε, αλλά και τεκμηριώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.
Πρώτα συνελήφθη ο Ομέρ Τουντς από το Μπάτμαν της Τουρκίας, και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν με τον Μουσταφά Σοϊλεμέα, ο οποίος το πρωί αμέσως μετά το έγκλημα επέστρεψε με αεροσκάφος στην Τουρκία.
Η Σοζτζού δημοσιεύει και δηλώσεις του Νιχάτ Βαρόλ, Προέδρου του 9ου Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου που είχε δικάσει τη Συμμορία Σοϊλεμέζ. “Η ομάδα Σοϊλεμέζ έλαβε την πρώτη της ποινή το 1999 από το δικαστήριο του οποίου προέδρευα. Ακόμη και με τους δικηγόρους τους ήμασταν στην ίδια στρατιωτική σχολή και αργότερα αποφοιτήσαμε μαζί από τη νομική. Έχουν σχέσεις με το βαθύ κράτος. Ενδεχομένως να μην μπορεί κανείς να τα βάλει μαζί τους. Πολλοί από τους αρχηγούς ομάδων οργανωμένου εγκλήματος είναι πλέον φίλοι πολιτικών και είναι ελεύθεροι. Μήπως κάποιοι από αυτούς δεν είχαν οχήματα κρατικής προστασίας και κρατική προστασία;”, ανέφερε.
Η υπόθεση Φάλγιαλι
Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο της τ/κ και τουρκικής επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ και τις πληροφορίες που αφορούν αρχείο που περιέχει στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων σε Τουρκία και κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, ένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης που οδήγησε σε παραίτηση τον τέως «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Πεκέρ αναφερόμενος στον Φάλγιαλι έφερε στο προσκήνιο ισχυρισμούς που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες εμπλέκονται ο υιός του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερκάν Γιλντιρίμ καθώς και ο νυν και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Φάλγιαλι διατηρούσε στενές σχέσεις και συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους.
Τουρκικά δημοσιεύματα που εστιάζουν στην υπόθεση Φάλγιαλι επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας απέκτησε στα κατεχόμενα ισχυρές διασυνδέσεις και πλούτο, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ελέγχοντας σταδιακά το κύκλωμα του παράνομου τζόγου και αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι η οικογένεια Φάλγιαλι πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε την εξαγορά της αγγλικής ομάδας «Fulham».
Σημειώνεται ότι ο Φάλγιαλι, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στον τουρκικό Τύπο, είχε διαψεύσει του ισχυρισμούς του Πεκέρ.
Πηγή ΚΥΠΕ
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr