Κύπρος - Chevron: Ανοίγει τα χαρτιά της για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Κυπριακή ΑΟΖ: Σημαντική συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου και αξιωματούχων της εταιρείας Chevron, καθορίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη στις 21 Απριλίου.
Το κοίτασμα «Αφροδίτη» το οποίο ανακαλύφθηκε προς τα τέλη του 2011
ΠΟΛΙΤΗΣ
1'

Αναμένεται για πρώτη φορά η Chevron η οποία είναι και η διαχειρίστρια εταιρεία του «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, να ανοίξει για πρώτη φορά τα χαρτιά της σε σχέση με την εκμετάλλευση ή όχι του «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ» το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε αίτημα προς την αμερικανική εταιρεία για συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, αίτημα το οποίο αποδέχθηκε η εταιρεία.

Το κοίτασμα «Αφροδίτη» το οποίο ανακαλύφθηκε προς τα τέλη του 2011 έμεινε ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών φυσικού αερίου που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η εκτόξευση των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με την εσωτερική πίεση η οποία υπάρχει από το υψηλό κόστος ηλεκτρισμού δημιουργεί αισιοδοξία πως πιθανόν η εκμετάλλευση του να αποτελέσει ανάσα τόσο για την εγχώρια κατανάλωση όσο και για περιφερειακές ενεργειακές συνεργασίες με γειτονικές μας χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακή ΑΟΖ: Φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας «κρύβει» το «Γλαύκος 2»