Κύπρος: Στο «τραπέζι» ο κατώτατος μισθός

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εισαγωγή του κατώτατου μισθού στην Κύπρο.  
H εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση
2'

Σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με τον εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, σημειώνει ότι η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το πρωί της Τρίτης και σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Σημειώνοντας ότι η εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ο κ. Ιωσήφ προσθέτει πως «ο Αναστασιάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους η οποία παρά το γεγονός ότι έφθασε στο τελικό στάδιο εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε λόγω του αδόκητου θανάτου της Ζέτας Αιμιλιανίδου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή παραλαβής, ο νέος Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος είχε εκφράσει την ελπίδα όπως επιτευχθεί συμφωνία επί του κατώτατου μισθού πριν από τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στις 9:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή διορισμού του Υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή.

«Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση του κυβερνητικού σχήματος, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, που περιλάβανε τη δημιουργία πέντε Υφυπουργείων», αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.

Παράλληλα, την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 7:30 το βράδυ της ίδιας μέρας, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το Κέντρο του Πολίτη, στην Ξυλοφάγου.

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στις 9:15 o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ Ελίζα Φερέιρα. Η συνάντηση θα γίνει στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσήφ, στις 10:45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τα διαπιστευτήρια των Πρέσβεων της Λιβύης, της Σλοβακίας και της Κούβας, ενώ στις 7:30 το βράδυ θα εγκαινιάσει το περιφερειακό αθλητικό στάδιο της ΔΟΞΑΣ, στην Περιστερώνα.

Τέλος, την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στις 10:15 το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών και της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε.