Φειδίας Παναγιώτου: «Γρίφος» με τον YouTuber – Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου;

Τι απαντά η κυπριακή κυβέρνηση στο ερώτημα εάν ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου, που έλαβε 19,4% στις ευρωεκλογές, θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.
Φειδίας Παναγιώτου: «Γρίφος» με τον YouTuber – Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου;
YouTube.
1'

Σε ηλικία 24 ετών, ο δημοφιλής YouTuber Φειδίας Παναγιώτου αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην Κύπρο την περίοδο των ευρωεκλογών, αφού έλαβε ποσοστό 19,4%, «κλείνοντας» θέση για Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπογράμμισε πως «η πρακτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια είναι σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά ενός κόμματος σχηματισμού και αυτό έγινε το 2019. Αυτήν τη στιγμή, ο κ. Παναγιώτου δεν εκπροσωπεί έναν κομματικό σχηματισμό, ώστε να κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο».

Το Εθνικό Συμβούλιο είναι πολιτικό σώμα, που σκοπό έχει την εξέταση όλων των εκάστοτε πολιτικοστρατιωτικών δεδομένων και τη χάραξη πολιτικής γραμμής και τακτικής που δυνατό ν’ ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση στην πορεία του Κυπριακού ζητήματος.

Στο Εθνικό Συμβούλιο εκπροσωπούνται η Βουλή και τα μετέχοντα σ’ αυτήν πολιτικά κόμματα, σε επίπεδο αρχηγών. Στις συνεδρίες παρίστανται, επίσης, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες και οι σύμβουλοι εκείνου, ενώ είναι δυνατό, όταν παρίσταται ανάγκη, να μετέχουν κι άλλοι σύμβουλοι. Σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν κοινές συνεδρίες του Εθνικού και του Υπουργικού Συμβουλίου. Των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή