Η Χεζμπολάχ απείλησε ευθέως την Κύπρο αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει βάσεις στο νησί

Χεζμπολάχ: Για πρώτη φορά η οργάνωση μαχητών του Λιβάνου απειλεί την Κύπρο 
Η Χεζμπολάχ απείλησε ευθέως την Κύπρο αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει βάσεις στο νησί
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς και των υπολοίπων πυρήνων στην περιοχή;

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί τόσο στη μεγαλόνησο όσο και στη διεθνή κοινότητα η σημερινή ευθεία απειλή της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβικά μέσα: "Αν η Κύπρος βοηθήσει τον σιωνιστικό εχθρό σε [έναν ευρύτερο πόλεμο], θα θεωρηθεί μέρος του πολέμου και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου".

"Εάν ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της στο Ισραήλ για χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου, τότε η Κύπρος θα είναι μέρος του πολέμου", πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε σήμερα ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα του θα πολεμήσει "χωρίς κανόνες" και "χωρίς ανώτατα όρια" σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος με το Ισραήλ και ότι κανένα σημείο του Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα είπε ότι αυτό περιλαμβάνει και πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο Νασράλα απείλησε επίσης για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει "μέρος του πολέμου" αν συνέχιζε να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

"Ο εχθρός γνωρίζει ότι έχουμε μια πλήρη τράπεζα στόχων, η οποία κλονίζει τα θεμέλια της οντότητας. Γνωρίζει επίσης τι τον περιμένει στη Μεσόγειο Θάλασσα και τώρα τον απασχολούν τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχουμε μια πλήρη και πραγματική τράπεζα στόχων και έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους", είπε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ ότι θα καταστραφεί σε περίπτωση "ολοκληρωτικού πολέμου".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή