Μονή Αββακούμ: Έρευνες στην Ελλάδα για τον αγιογράφο - Πού πηγαίναν τα χρήματα

Μονή Αββακούμ: Έρευνες και για λογαριασμούς μοναχών στην Ελλάδα 
Μονή Αββακούμ: Έρευνες στην Ελλάδα για τον αγιογράφο - Πού πηγαίναν τα χρήματα
Eurokinissi αρχείο
1'

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το philnews.com , στην Ελλάδα δυνατόν να επεκταθούν οι έρευνες για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, ώστε να καλυφθούν κάποια κενά που έχουν προκύψει.

Στο μεταξύ νέα αναβολή δόθηκε στο αίτημα των μοναχών να ακυρωθεί το διάταγμα δέσμευσης των €807.000 που εντοπίστηκαν στη μονή στο Φτερικούδι.

Οι έρευνες του ανακριτικού κλιμακίου της Αστυνομίας που εξετάζει την οικονομική πτυχή της υπόθεσης τρέχουν σε πολλά επίπεδα και λόγω στοιχείων που προέκυψαν, ενδέχεται να ζητηθεί η συνδρομή των ελληνικών Αρχών ή ανακριτές να σπεύσουν στην Ελλάδα για λήψη μαρτυριών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, όταν πιστοί έδιναν χρήματα στη μονή για ν’ αποκτήσουν την εικόνα του Αγίου Αββακούμ, αυτή θα ετοιμαζόταν από αγιογράφο στην Ελλάδα.

Οι ανακριτές επιθυμούν να λάβουν κατάθεση από το άτομο αυτό για τη διαδικασία, το κόστος και πόσες «παραγγελίες» είχε λάβει. Παράλληλα, έρευνες θα γίνουν και για το ενδεχόμενο ύπαρξης λογαριασμών στην Ελλάδα επ’ ονόματι μοναχών. Παράλληλα χθες, σε μια άλλη εξέλιξη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανέβαλε την εξέταση της αίτησης μοναχών για άρση του διατάγματος δέσμευσης των χρημάτων που εντοπίστηκαν στη μονή από ανθρώπους της μητρόπολης Ταμασού, στις 5 περασμένου Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή