Κύπρος: Το δράμα των συγγενών των αγνοούμενων 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή – «Μην μας ξεχνάτε»

Χρέος του απανταχού ελληνισμού αποτελεί να μην ξεχαστεί ποτέ ο όλεθρος και η καταστροφή της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
AP.
2'

Η μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι αναμφίβολα η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η παράνομη κατοχή του 1/3 του νησιού.

Από τους 1.619 αγνοούμενους το 1974, οι 776 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ούτε καν γνωρίζουν πού βρίσκονται αν και έχουν ανακαλυφθεί ομαδικοί τάφοι Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών.

Κασσελάκης: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»

«Στόχος μας, μία λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Δεσμεύομαι στον κυπριακό λαό ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την ίδια θέρμη μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκεπτόμενος συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας. «Όποτε κάτσω και πάρω τηλέφωνο, η ερώτησή μου είναι: Έχουμε κανένα νέο; Όλοι οι πολιτικοί σε ακούν, που έρχονται εδώ. Αλλά μόλις φεύγουν, σε ξεχνούν», είπαν συγγενείς αγνοουμένων, απευθυνόμενοι στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου και λύσης δύο κρατών»

«Αποτελεί χρέος μας να μην ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, τους αγνοούμενους, εκείνους που έφυγαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Καταφέραμε όλοι μαζί η Κύπρος να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλυτο το κυπριακό.

Πρέπει να αξιοποιηθούν οι πρόνοιες του ευρωπαϊκού κεκτημένου όσον αφορά στη λύση αυτή καθαυτή, αλλά και άλλα θέματα που είναι αδιανόητα για οποιονδήποτε Ευρωπαίο πολίτη, όπως είναι η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων σε κράτος μέλος της Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από τον τόπο ταφής των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Σχετικές ειδήσεις