Τουρκία - Πρόεδρος Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης: Εισβολέας στην Κύπρο είναι η ελληνική πλευρά

Νέα παραχάραξη της ιστορίας από υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο 
2'

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Numan Kurtulmuş, εμφανίστηκε προκλητικότατος μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για την Κύπρο στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Kurtulmuş είναι τα εξής:

-Σήμερα, υπάρχει η φυσική παρουσία των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι στην Κύπρο είχαν μεγάλες φιλοδοξίες. Οι μεγάλες δυνάμεις πεθαίνουν να βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

-Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο. Είναι η ελληνική πλευρά που εξάλειψε το κράτος της Κύπρου. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο θα συνεχιστεί για πάντα. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον λαό της Κύπρου. Η επιχείρηση Ειρήνης στην Κύπρο είναι αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Αν δεν υπήρχε τέτοια επιχείρηση, θα ήταν αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων όσοι ζουν στην Τουρκία. Ήταν μια επιτυχημένη νίκη, έβαλε τέλος στα δεινά του κυπριακού λαού.

-Θυμόμαστε σαν χθες τα εμπάργκο που επέβαλαν για να εμποδίσουν την Τουρκία να κινηθεί. Είπα το τουρκοκυπριακό κράτος, δεν έκανα λάθος, ξέρω τι είπα. Πρώτον, η βόρεια Κύπρος ήταν ένα ομόσπονδο κράτος. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την κυρίαρχη ισότητα του τουρκοκυπριακού κράτους.

-Αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία. Μακάρι να είχαν σταματήσει εκείνους που διέπραξαν πρώτοι τον φόνο. Το διεθνές σύστημα δεν είναι σε θέση να δώσει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα. Το διεθνές σύστημα είναι τυφλό και κουφό. Η επικρατούσα σκέψη δεν βασίζεται στην ιδέα της ισότητας των ανθρώπων. Η κυριαρχική ισότητα των κρατών δεν γίνεται αποδεκτή. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα τέτοιο διεθνές σύστημα.