Παίρνει διαστάσεις η τουρκική πρεμούρα για τη «Famagusta» - Αντέδρασε και το υπουργείο Εξωτερικών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευρά για το σήριαλ «Famagusta», το οποίο πλέον θα μεταδίδεται στο Netflix 

Παίρνει διαστάσεις η τουρκική πρεμούρα για τη «Famagusta» - Αντέδρασε και το υπουργείο Εξωτερικών
1'

Μετά τα τουρκικά ΜΜΕ και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν στις αντιδράσεις για την μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta», ήρθε να προστεθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το σήριαλ κέρδισε επάξια μια θέση στη λίστα των προγραμμάτων της διεθνούς πλατφόρμας του Netflix.

Οι Τούρκοι που εδώ και χρόνια με τις δεκάδες τουρκικές σειρές προωθούν παγκοσμίως την προπαγάνδα τους ενοχλούνται τώρα όταν προβάλλονται οι αλήθειες για τον "Αττίλα" στην Κύπρο.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε αναφέροντας: «Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις αγαπημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από αιμοδιψείς Ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος και Εκπρόσωπος του ΑΚ, Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη μετάδοση της σειράς.

Ο Τσελίκ είπε: «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου του 1974 και προπαγανδίζει την ελληνική πλευρά θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας μέσω αυτής της σειράς. Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή