Λούλης για «Famagusta»: «Η εισβολή έχει αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν»

«Είναι μαύρη τρύπα στις ψυχές εδώ στην Κύπρο», σημείωσε ο Χρήστος Λούλης για το σήριαλ «Famagusta»

Λούλης για «Famagusta»: «Η εισβολή έχει αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν»
2'

Απάντηση στις τουρκικές αξιώσεις μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στην Τουρκία με την μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta», έδωσε ο εκ των πρωταγωνιστών του σήριαλ, Χρήστος Λούλης.

«Δεν με εξέπληξε η στάση της Τουρκίας. Οι μαρτυρίες που έχουμε είναι πέρα για πέρα αληθινές, ανθρώπων που ζουν ακόμη. Και είναι περίεργο να λέει κάποιος πως αυτό είναι προπαγάνδα. Είναι μαύρη τρύπα στις ψυχές εδώ στην Κύπρο», ανέφερε ο Χρήστος Λούλης μιλώντας στο Mega.

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει η ιστορική αλήθεια και οι πολιτικές και οι γεωπολιτικές σκοπιμότητες. Η σειρά δεν ασχολείται με το τί έφερε την καταστροφή, αλλά με το τι συνέβη στην εισβολή. Η εισβολή έχει αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε ο Χρήστος Λούλης, η σειρά επικεντρώνεται στην ανάγκη επίλυσης των διαφορών, σε προσωπικό επίπεδο. Σημείωσε ότι υπήρχαν ανθρώπινές σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων.

«Οι άνθρωποι που μας έδωσαν τα στοιχεία, μας είπαν πως «είμασταν φίλοι». Αναφέρονται περιπτώσεις Τούρκων στρατιωτών που φέρθηκαν με ανθρωπιά», τόνισε.

Οι τουρκικές αντιδράσεις

Χθες μετά τα τουρκικά ΜΜΕ και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν στις αντιδράσεις για την μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta», ήρθε να προστεθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το σήριαλ κέρδισε επάξια μια θέση στη λίστα των προγραμμάτων της διεθνούς πλατφόρμας του Netflix.

Οι Τούρκοι που εδώ και χρόνια με τις δεκάδες τουρκικές σειρές προωθούν παγκοσμίως την προπαγάνδα τους ενοχλούνται τώρα όταν προβάλλονται οι αλήθειες για τον "Αττίλα" στην Κύπρο.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε αναφέροντας: «Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις αγαπημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από αιμοδιψείς Ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος και Εκπρόσωπος του ΑΚ, Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη μετάδοση της σειράς.

Ο Τσελίκ είπε: «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου του 1974 και προπαγανδίζει την ελληνική πλευρά θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας μέσω αυτής της σειράς. Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή