Famagusta: Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι για την σειρά στο Netflix - «Δεν θα εγκρίνουμε την προβολή»

Συνάντηση με εκπρόσωπο του Netflix θέλουν οι Τούρκοι που συνεχίζουν και διαμαρτύρονται για την επερχόμενη προβολή της σειράς Famagusta στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Famagusta: Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι για την σειρά στο Netflix - «Δεν θα εγκρίνουμε την προβολή»
2'

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς για την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix, με συνεχείς διαμαρτυρίες και κατηγορίες για «προπαγάνδα από τους Ελληνοκύπριους», όπως ισχυρίζονται.

Αυτό ακριβώς υποστήριξε και ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Hüseyin Yayman, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι δεν θα εγκριθεί μια τέτοια ενέργεια.

«Δεν εγκρίνουμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε την προβολή της σειράς στο Netflix. Είναι μία από τις πλατφόρμες με τους περισσότερους συνδρομητές στην Τουρκία. Είναι επίσης μέσα στις 10 κορυφαίες στον κόσμο. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι ευαισθησίες του έθνους μας και θα υπάρξει λύση», τόνισε.

Ο Τούρκος πολιτικός ανακοίνωσε μάλιστα ότι όταν ανοίξει το κοινοβούλιο, θα κληθεί στην επιτροπή εκπρόσωπος του Netflix στην Τουρκία με τον οποίο «θα μιλήσουμε τουλάχιστον για το πώς θα ακολουθήσουμε έναν οδικό χάρτη».

Και επιμένει ο Hüseyin Yayman: «Ποτέ δεν θα εγκρίνουμε να στρέψει άδικα η ελληνοκυπριακή πλευρά το Κυπριακό προς άλλη κατεύθυνση μέσω μιας σουρεαλιστικής σειράς, αποσυνδεδεμένης από την πραγματικότητα και να το κατευθύνει με μια επιχείρηση προπαγάνδας. Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» ανέφερε.

Κάλεσε δε την τουρκική βιομηχανία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών να εξηγήσει την υπόθεση της Κύπρου στον κόσμο, την Ευρώπη και την ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας ότι έχει την κρατική υποστήριξη. «Όπως αυτοί κάνουν προπαγάνδα για τον άδικο σκοπό τους, φτιάχνουν σειρές, ταινίες και κάνουν προπαγάνδα μέσω αυτών, εμείς δεν το χρειαζόμαστε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή