Τουρκικοί ισχυρισμοί: Αναστέλλουν την μετάδοση της «Famagusta» στο Netflix;

Μπαράζ προκλήσεων από τους Τούρκους λόγω «Famagusta» 
1'

Όπως αναμενόταν η Τουρκία έκανε την κίνησή της κατά της μετάδοσης του σήριαλ «Famagusta» και τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται ότι δεν θα μεταδοθεί σε καμία χώρα εκτός από την Ελλάδα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (RTÜK) Ebubekir Şahin, σε ανάρτησή του σχετικά με τη σειρά «Famagusta» ανέφερε: «Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο διοργάνωσε την απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και κατέληξε σε συναίνεση ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί».

«Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου»

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Άγκυρα δημοσίευσε το «50ο Επετειακό Ντοκιμαντέρ» για να παρουσιάσει τα γεγονότα με τον δικό της τρόπο και «όχι κατασκευασμένες ιστορίες», όπως υποστηρίζει για όσα προβάλλονται στο «Famagusta».

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνυον ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκύπριων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν αλύπητα από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το «The 50th Anniversary Documentary» παραγωγής του Υπουργείου μας. Αυτή η ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες του τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», λέει συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Χ.