Ο «πρωθυπουργός» κατοχικού καθεστώτος επιλέχθηκε στο συνέδριο του ΚΕΕ

Ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος Ιρσέν Κιουτσούκ επικράτησε στις εκλογές του συνεδρίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και επανεκλέχτηκε αρχηγός του.
Ο «πρωθυπουργός» κατοχικού καθεστώτος επιλέχθηκε στο συνέδριο του ΚΕΕ
1'

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, από σύνολο 1.427 συνέδρων ψήφισαν 1.402 και ο Κιουτσούκ έλαβε 704 ψήφους έναντι 690 του ανθυποψηφίου του Αχμέτ Κασίφ.

Ο Κασίφ υπέβαλε ένσταση για το αποτέλεσμα, ισχυριζόμενος ότι με βάση τους κανονισμούς του κόμματος ο υποψήφιος πρέπει να έχει απόλυτη πλειοψηφία 714 ψήφων.

Όπως αναφέρουν Τουρκοκύπριοι πολιτικοί αναλυτές, το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και επί σειρά ετών αρχηγός του κόμματος Ντερβίς Έρογλου βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση. Ο Έρογλου, ο οποίος ήταν παρών στο συνέδριο, δέχθηκε έντονη κριτική από τον Κιουτσούκ, ο οποίος φέρεται να έχει και τη στήριξη του κόμματος του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Για το συνέδριο ήρθαν στα κατεχόμενα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή