Χριστόφιας: «Πανέτοιμος να συζητήσω με την τρόικα»

Πανέτοιμος να συζητήσει με την τρόικα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέροντας ότι στους εκπροσώπους της εναπόκειται να αποφασίσουν πότε θα έρθουν στην Κύπρο.

Χριστόφιας: «Πανέτοιμος να συζητήσω με την τρόικα»
2'

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για πίεση χρόνου, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίας του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Ο χρόνος πιέζει και εντείνονται οι διεργασίες, ώστε η Λευκωσία να συμφωνήσει με την τρόικα το μνημόνιο για να προλάβει την ατζέντα του Eurogroup, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι λόγω ακριβώς αυτής της πίεσης χρόνου, αναμένει την απάντηση της τρόικας για την επίσκεψή της στην Κύπρο, το συντομότερο. Αποκάλυψε, εξάλλου, ότι επικοινώνησε ήδη με ηγετικά στελέχη της ΕΕ, προφανώς ζητώντας να ασκήσουν την επιρροή τους.

Σύμφωνα με το Sigmalive.gr ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση στο εσωτερικό για σύνεση και συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας.

Απέφυγε, εξάλλου, να απαντήσει σε ερώτηση για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πρόθεσης του Υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, να παραιτηθεί, αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν υπογράψει το μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επείγεται για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα υπογράψει ό,τι του βάλουν μπροστά του, δήλωσε, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν και χθες την κυβέρνηση πως τους απέκρυψε το πακέτο μέτρων που απέστειλε στην Τρόικα. Τα μέτρα είχαν συζητηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις και δεν τους κοινοποιήθηκαν μετά από απαίτηση της τρόικας ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, το κυβερνητικό πακέτο είναι φορτωμένο με νέους φόρους, μεταξύ των οποίων: ΦΠΑ στο 19%, αύξηση πέντε σεντ ανά λίτρο στα καύσιμα και αύξηση των τελών αδειών κυκλοφορίας.

Στόχος είναι να εισπραχθούν από τους φόρους 1,2 δις ευρώ μέχρι το 2016.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή