Συζήτηση για Κύπρο στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 12 Νοεμβρίου

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα στήριξης της Κύπρου και την επιστροφή της τρόικας, θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Συζήτηση για Κύπρο στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 12 Νοεμβρίου
1'

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η συζήτηση για την Κύπρο και την Ισπανία δεν θα είναι διεξοδική, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης θα αφιερωθεί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι μετά την αίτηση των κυπριακών αρχών πριν το καλοκαίρι και τη γραπτή επικοινωνία της Λευκωσίας με την τρόικα, που πήρε χρόνο, τώρα είμαστε σε φάση που μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τις συζητήσεις για την αξιολόγηση της κατάστασης και να προωθήσουμε τις διαπραγματεύσεις.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα και στα προβλήματα που προκάλεσε η έκθεσή του στην Ελλάδα, προσθέτοντας, πάντως, ότι υπάρχουν και άλλες ανισορροπίες της κυπριακής οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και τη λήψη των αποφάσεων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι κυπριακές αρχές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες βιάζονται περισσότερο τώρα να φτάσουν σε συμφωνία. Ο εκπρόσωπος έθεσε στη συνέχεια το ίδιο το ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, δίνοντας και την απάντηση ότι νομίζει ότι πρέπει να έχουμε συμφωνία πριν τις εκλογές.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή