Φυλάκιση 25 χρόνων για βιαστή ανηλίκων κοριτσιών στην Λευκωσία

Εκμεταλλευόμενος την αθωότητα των κοριτσιών και τον αυθορμητισμό τους να επισκέπτονται το σπίτι του για να δουν τα σκυλάκια που είχε, τις απομόνωνε και τις ενοχλούσε σεξουαλικά.
1'

Παρόλες τις διαμαρτυρίες και τα κλάματά τους, βίασε δύο κοριτσάκια 6 και 7 χρονών, ενώ επιτέθηκε άσεμνα σε άλλα έξι κοριτσάκια ηλικίας από 6 μέχρι 11 χρονών. Τα παραπάνω επεσήμανε χθες το Εφετείο απορρίπτοντας την έφεση 42χρονου ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε φυλάκιση 25 χρόνων, αφού είχε κριθεί ένοχος για τα πιο πάνω εγκλήματα.

Στην απορριπτική ομόφωνη απόφασή του, το Εφετείο τόνισε πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εγκληματική συμπεριφορά σεξουαλικής υφής της χειρότερης μορφής».

Αξίζει να αναφερθεί πως τα κοριτσάκια-θύματα ήταν γειτονοπούλες του, ο οποίος σύμφωνα με το Εφετείο αδιαφορούσε τόσο για το σωματικό πόνο και εξευτελισμό που προκαλούσε στα θύματα του αλλά περισσότερο δεν έδειχνε να τον απασχολούσε η, πολλές φορές, ανεπανόρθωτη ψυχική διαταραχή που προκαλούσε στα θύματά του και ιδιαίτερα στα δύο κοριτσάκια που βίασε.

Η βάση της έφεσης ήταν οι διαδοχικές ποινές φυλάκισης που επέβαλε το Κακουργιοδικείο και η εισήγηση της έφεσης ήταν πως θα έπρεπε να είχαν συντρέχουσα έκτιση οι ποινές. Για το σημείο αυτό το Εφετείο επικαλέστηκε την απόφαση του Κακουργιοδικείου την οποία έκρινε ορθή και η οποία εξέφραζε τη θέση ότι η επιλογή της διαδοχικότητας των επιβληθεισών ποινών εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ