Το μεγάλο πάρτι... των τραπεζιτών στην Κύπρο

Την εικόνα ότι οι τραπεζίτες στην Κύπρο έκαναν ένα μεγάλο πάρτι με τα χρήματα των τραπεζών άφησε η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία εξέτασε τις ευθύνες των τραπεζών για την οικονομική κρίση.
Το μεγάλο πάρτι... των τραπεζιτών στην Κύπρο
1'

Έγινε λόγος για διαπλοκή και για παραχώρηση σε τραπεζίτες δανείων με ελάχιστο ή μηδενικό επιτόκιο...

Στη συνεδρία ακούστηκαν σοβαρότατες καταγγελίες από βουλευτές όλων των κομμάτων και υποβλήθηκαν πολλά ερωτήματα, αρκετά από τα οποία έμειναν αναπάντητα και θα σταλούν στην Κεντρική Τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών για επίσημες απαντήσεις - κάτι για το οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε αμφιβολίες εάν θα καταστεί εφικτό.

Κατά τη συνεδρία υποβλήθηκαν προς την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομιών πέραν των 50 ερωτημάτων που αφορούν τα υψηλά δανειστικά επιτόκια, την παροχή προνομιακών δανείων και τις διαγραφές δανείων σε μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και σε συνδεδεμένα τους πρόσωπα και εκτείνονται στην παροχή προνομιακών δανείων και των χαριστικών διαγραφών τους σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, διατύπωσε ερωτηματικά για το κατά πόσον είναι πρακτικά δυνατόν το ΥΠΟΙΚ και η ΚΤ να καταφέρουν να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ, Ράδιο 107,6

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Γ. Βασιλείου στο Spiegel για την φορολογία στην Κύπρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί