Πράσινο φως στην κυβέρνηση από την Cyta για δάνειο 100 εκατ.

Ναι σε δάνειο ύψους 100 εκατ. στην Κυβέρνηση, αποφάσισε με επτά ψήφους υπέρ και 3 κατά αργά χθες η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΗΚ μετά από μαραθώνια συνεδρία που άναψε τα αίματα.
1'

Η απόφαση, οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη όλων των συντεχνιών, πλην της ΣΥΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, για τα άμεσα δυναμικά μέτρα που σχεδιάζεται να ληφθούν ως αντίδραση.
Η Διαχειριστική Επιτροπτή του Ταμείου είχε προηγουμένως εξετάσει πρόταση που υπέβαλε το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Χαρής, που προέβλεπε ότι η εγγύηση των 120 εκατ. θα ήταν το 13,2% της ΑΤΗΚ, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει μετοχοποίηση. Ωστόσο, αυτή δεν τέθηκε τελικά επί τάπητος.
Κύριο σημείο που η Διαχειριστική Επιτροπή επέλεξε για να πείσει τις συντεχνίες, ήταν η διαβεβαίωση ότι μόλις η Δημοκρατία λάβει την πρώτη δόση διεθνούς δανεισμού, θα αποπληρωθεί και το δάνειο του Ταμείου Συντάξεων.
Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι έγινε ήδη η κίνηση του υπουργού Οικονομικών προς το Ταμείο Συντάξεων ΑΗΚ, από το οποίο ζητούνται ακόμα 100 εκατ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα στην ΑΗΚ θα συζητηθεί την Παρασκευή.