Επίσημα πλέον η Κύπρος στην εποχή του μνημονίου...

Με 51 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης τον πρώτο μνημονιακό προϋπολογισμό.
2'

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη και του Βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Νίκου Κουτσού, οι οποίοι τον καταψήφισαν.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού διεξήχθη σε ένα έντονο προεκλογικό κλίμα, με τους περισσότερους ομιλητές να αναφέρονται στην επικείμενη εκλογική μάχη του Φεβρουαρίου.

Τα κόμματα κατέθεσαν αρκετές τροπολογίες, από τις οποίες εγκρίθηκαν 27 τροπολογίες στο σύνολο.

Από πλευράς τροπολογιών που κατατέθηκαν από την Κυβέρνηση, εγκρίθηκαν και οι τέσσερις τροπολογίες.

Στον κρατικό προϋπολογισμό ενσωματώθηκε τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση και η οποία αυξάνει τον προϋπολογισμό του 2013 κατά 29 εκ. ευρώ, και αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού. Ωστόσο, το κονδύλι αυτό δεσμεύτηκε από τη Βουλή, ώστε να εξετασθεί περαιτέρω, αφού η τροπολογία ήρθε σήμερα ενώπιον της Βουλής.

Άλλες δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από την Κυβέρνηση αφορούν εξαίρεση από το πάγωμα θέσεων αριθμού ωρομίσθιων και αριθμού θέσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Οι θέσεις αυτές θα παραμείνουν ωστόσο, παγοποιήμενες για να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη των αναγκών του κράτους όταν χρειαστεί.

Επίσης, εγκρίθηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από πλευράς Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, προστίθενται στον προϋπολογισμό οι στόχοι της δημοσιονομικής διόρθωσης της τάξης του 7,25% .

Εγκρίθηκαν όλες οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, η μία τροπολογία που κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι τρεις τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων, οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ΔΗΣΥ και το Κίνημα Οικολόγων, και η μια τροπολογία που κατατέθηκε από την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, τον βουλευτή Ζαχαρία Κουλία και τον Βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουτσού.

ΠΗΓΗ: ICYPRUS