Μνημόνιο μετά τις εκλογές- εξετάζεται η μεθοδολογία της Pimco

Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα ανοικτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος και δεν αποκλείεται το Μνημόνιο να υπογραφεί μετά τις προεδρικές εκλογές. Ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι τα ρευστά του κράτους αρκούν για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Μνημόνιο μετά τις εκλογές- εξετάζεται η μεθοδολογία της Pimco
1'

Αυτό σημαίνει ότι μετά τις προεδρικές εκλογές, ένα από τα θέματα που θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του νέου υπουργού, είναι η εξασφάλιση ρευστότητας στα ταμεία όσο θα καθυστερεί η πληρωμή της πρώτης δόσης.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και να πιάσει δουλειά ο εξωτερικός σύμβουλος, που όπως φαίνεται είναι η Black RocK, για να αναλύσει και να διασταυρώσει τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε η Pimco, με στόχο το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υπογραφή Μνημονίου στη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου θεωρείται πλέον στις Βρυξέλλες μη ρεαλιστικός.

Η τελική έκθεση της Pimco αναμένεται περί τις 15 Ιανουαρίου και για το ποσό που θα χρειασθεί η Κύπρος για την ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αναμένεται σκληρό πεδίο διαπραγμάτευσης μεταξύ Τρόικας και Λευκωσίας. Το ακραίο σενάριο της Pimco ανεβάζει το ποσό πάνω από τα €10 δισ., με το «καλύτερο» σενάριο να εξακολουθεί να κυμαίνεται κοντά στα 9,5 δισ.

Πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή