Σιλικιώτης:H Κύπρος θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στον ενεργειακό χάρτη

Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Σιλικιώτης τόνισε ότι η υπογραφή των συμβολαίων με την κοινοπραξία ENI/KOGAS για διερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ έχει τεράστια πολιτική και οικονομική σημασία για την Κύπρο.

Σιλικιώτης:H Κύπρος θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στον ενεργειακό χάρτη
1'

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Συλικιώτης είπε ότι σε μερικά χρόνια η Κύπρος θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και θα προωθηθεί η ανάπτυξη, γεγονός που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.

Είπε επίσης ότι στα τρία τεμάχια που θα γίνουν διερευνητικές γεωτρήσεις ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερα κοιτάσματα από το τεμάχιο 12.

Ο κ. Συλικιώτης χαρακτήρισε σημαντικό και το γεγονός ότι τα τεμάχια αυτά βρίσκονται πιο κοντά στην Κύπρο και το ότι οι γεωτρήσεις θα γίνουν σε διάστημα τριών ετών.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να γίνουν και γεωτρήσεις για εντοπισμό πετρελαίου.

Ο υπουργός Εμπορίου είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφούν τα συμβόλαια και με τη γαλλική Total για το τεμάχιο 11, ενώ ταυτόχρονα προωθείται και η κατασκευή τερματικού υγροποίησης.

ΠΗΓΗ ΣιΓμα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή