Άγνωστο τι θα γίνει με το δάνειο της Μόσχας στην Κύπρο

Η Μόσχα δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην επέκταση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της χώρας, ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Reuters.

Άγνωστο τι θα γίνει με το δάνειο της Μόσχας στην Κύπρο
1'

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα», τόνισε η πηγή. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν ότι, αναμένουν από την Ρωσία να επεκτείνει το δάνειο της Κύπρου κατά 5 χρόνια έως το 2012 και ενδεχομένως να αναχρηματοδοτήσει τους όρους του.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Επισήμως, το κίνητρο της επίσκεψης του Σαρρή στη Μόσχα δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η επιμήκυνση του ρωσικού δανείου και οι καταθέσεις Ρώσων επενδυτών στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση του Eurogroup για δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων ως προϋπόθεση για την παροχή δανείου για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή