Η ΚΤ προσπάθησε να εξυγνιάσει τη Λαϊκή μέσω οίκου Alvarez & Marsal

Για «περίεργες συμπτώσεις» με τον οίκο Alvarez & Marsal, ο οποίος εμφανίζεται «περιέργως» πίσω από μισθωμένες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων σημειώνεται «σύγκρουση συμφερόντων», έγινε λόγος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.
Η ΚΤ προσπάθησε να εξυγνιάσει τη Λαϊκή μέσω οίκου Alvarez & Marsal
1'

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυριακάτικης εφημερίδας “Καθημερινή” της Κύπρου, το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας γνωστοποίησε ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσπάθησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της Λαϊκής προ δύο μηνών, μέσω του οίκου Alvarez & Marsal. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας αρνήθηκε να αποδεχτεί την ενέργεια αυτή, αφού, όπως υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, «κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, μιας και ο ίδιος οίκος ανέλαβε την έρευνα για τις ευθύνες στις τράπεζες».

Τα μέλη της Επιτροπής απευθύνθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρία, για τη δική του άποψη. Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως όντως δημιουργείται «σύγκρουση συμφερόντων» και το ΔΣ της Λαϊκής είχε κάθε δικαίωμα να μην αποδεχτεί να γίνει αναδιάρθρωση της τράπεζας, από τον συγκεκριμένο οίκο.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει αναθέσει από τα τέλη του περασμένου χρόνου στον οίκο Alvarez & Marsal να διεξάγει έρευνα αν υπήρξε δόλος στην αγορά από τις κυπριακές τράπεζες ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά και για τους υπαίτους. Χθες ο διοικητής της Πανίκος Δημητριάδης, όταν ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την έρευνα, απάντησε ότι «το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή