Πρόβλημα για τη Λάρνακα η απουσία resort ξενοδοχείων

Εκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν για να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που καταλύουν στη Λάρνακα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και η μη προσέλκυση επενδύσεων δεν φέρνουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
1'

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε ότι «η Λάρνακα θεωρείται από τους τουρίστες ως ένας αξιόλογος προορισμός που προσφέρει ποικιλία ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων, γεγονός όμως που φαίνεται ν’ αμφισβητείται από ορισμένους ξένους αλλά και Κύπριους Οργανωτές Ταξιδίων, δυνητικούς επενδυτές, αλλά ορισμένες φορές από τους ίδιους τους Λαρνακείς».

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε πως η Λάρνακα υπερέχει σε αρκετά σημεία σε σχέση με άλλους προορισμούς, μεταξύ αυτών το γεγονός ότι η Λάρνακα αποτελεί την πύλη εισόδου στην Κύπρο, αφού διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και μαρίνα που παρέχει στον ταξιδιώτη ευκολία στη διακίνησή του. Η Λάρνακα είναι βολικά συμπαγής, αφού το μικρό μέγεθος της σε συνάρτηση με την πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος που διαθέτει, προσφέρει στον επισκέπτη ποικιλία εμπειριών και δραστηριοτήτων».

Ακόμα, συνέχισε, «η περιφέρεια Λάρνακας αποτελεί μια από τις αρχαιότερες περιοχές της Ευρώπης, με 10.000 χρόνια ιστορίας, η οποία παρουσιάζεται μέσα από τα διάφορα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και μέσα από την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις της. Το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας εκτείνεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων, ενώ οι θάλασσές της είναι καθαρές, πολύ ασφαλείς και διαθέτουν ιδανικές συνθήκες ανέμου-κύματος, καθιστώντας την ως ένα από τους ιδανικότερους προορισμούς στη Μεσόγειο για θαλάσσια αθλήματα, όπως το windsurfing και το kitesurfing».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ