Τεράστια επένδυση η κατασκευή υγροποίησης φυσικού αερίου
Η κατασκευή του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
![Τεράστια επένδυση η κατασκευή υγροποίησης φυσικού αερίου](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2013/06/27/011a76ce5eab2b1e8e1c8a5b150080c2.jpg?t=H2HnPo7o_srYWbe92sQ6VA)
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κόστος της επένδυσης ο υπουργός ανάφερε ότι αυτό θα καθοριστεί με την τελική συμφωνία, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τον Δεκέμβριο μεταξύ της Κυπριακής κυβέρνησης και των εταιρειών Noble, Delek, Anver.
Ο κύριος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι τον έλεγχο για την κατασκευή του τερματικού θα έχει η κυβέρνηση και τη διαχείριση θα αναλάβει η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, ως ο εμπορικός βραχίονας της κυβέρνησης.
Εξάλλου, μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Ενέργειας ανάφερε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση από την Τρόϊκα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση την κρατά ενήμερη για τους σχεδιασμούς της, όπως προνοεί το μνημόνιο.
Trending
![Βίντεο -ντοκουμέντο: Τροχαίο-σοκ για γνωστό ηθοποιό – Παρασύρθηκε η μηχανή του από αυτοκίνητο](https://img.bbmd.gr/img/500/max/90/2024/12/22/89a8d6ce-ithopoios-troxaio-siggrou.jpg?t=IMWnZDnTEbNr7qIFsi24Eg)