ΑΚΕΛ: Παράνομη η πρόσληψη «ημετέρων» από κυβέρνηση

Αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, η Κυβέρνηση αναλώνει χρόνο και χρήμα στην τακτοποίηση ημετέρων και μάλιστα κατά τρόπο παράνομο, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, επανερχόμενος στο θέμα των «προσλήψεων ημετέρων», απαντώντας σε δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.
1'

Ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε «με ποια αριθμητική ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος βρίσκει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέλαβε έναν επιπλέον ειδικό συνεργάτη» συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν ο κ. Αναστασιάδης έχει επιλέξει οκτώ πρόσωπα για συνεργάτες ενώ ο προκάτοχός του είχε πέντε;»

«Δεύτερο, με ποια αριθμητική ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι «το κόστος δεν είναι καθόλου υπερδιπλάσιο» όταν επί της προηγούμενης Προεδρίας το κόστος απασχόλησης των συνεργατών του Προέδρου ήταν €124,000, ενώ επί Προεδρίας του κ. Αναστασιάδη και διακυβέρνησης Συναγερμού είναι €297,000;».

Ο κ. Δαμιανού κάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο να προμηθευτεί την κατάσταση με τα οικονομικά στοιχεία από τον Υπουργό Οικονομικών που επιβεβαιώνει τον υπερδιπλασιασμό του κόστους λειτουργίας του Προεδρικού, όπως είπε.

Διερωτήθηκε παράλληλα «ποια η λογική των όποιων εξοικονομήσεων, από τη στιγμή που αυτές τυγχάνουν εκμετάλλευσης από το Συναγερμό για να προσληφθούν ημέτεροι δίπλα από τους υπουργούς; Και γιατί δεν διοχετεύουν αυτές τις εξοικονομήσεις στο κράτος πρόνοιας αντί στο βόλεμα και την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων;».

Καταλήγοντας, ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι «επειδή φαίνεται ότι από θεσμική άγνοια οι κυβερνώντες δεν έχουν κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ Βουλής και Κυβέρνησης, κάνουν καλά, έστω και εκ των υστέρων, να συμβουλευτούν τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ξεκάθαρα αποκάλεσε παράνομη την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου».

ΠΗΓΗ ikypros