Αναστασιάδης: Επιδίωξή μας ένα νέο μοντέλο κράτους

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησής του είναι η δημιουργία ενός «νέου τύπου» κράτους ικανού να αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις αδυναμίες των περασμένων χρόνων, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.
Αναστασιάδης: Επιδίωξή μας ένα νέο μοντέλο κράτους
1'

Μιλώντας στα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου ΕΤΕΚ ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους που δεν θα αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη με τον παραμερισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Και αυτό, ανέφερε, διότι για να έχει νόημα η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και της βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κλάδων που θα στηριχθούν.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι στόχος των μέτρων που εξήγγειλε τον περασμένο μήνα για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, είναι η μείωση του διοικητικού φόρτου αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή