ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν τίθεται θέμα δεύτερου μνημονίου

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι από τη στιγμή που προχωρά κανονικά η εφαρμογή του δανειακού προγράμματος, θα αποδεσμεύονται κανονικά και οι δόσεις προς την Κύπρο.

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν τίθεται θέμα δεύτερου μνημονίου
1'

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι απώτερος στόχος είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας στο εξωτερικό και η επάνοδος στις αγορές.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι παρά το γεγονός ότι η Τρόικα ζητούσε άμεσες απαντήσεις, η κυβέρνηση εξασφάλισε χρόνο μέχρι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της.

Είπε επίσης ότι σήμερα ή αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα είναι έτοιμη και η μελέτη του μεγάλου ελεγκτικού οίκου για το θέμα και θα αρχίσει διάλογος ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα. Διευκρίνισε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ενδεχόμενα.

Ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε ότι δεν τίθεται θέμα δεύτερου μνημονίου, ή επιβολής νέων μέτρων.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι προωθούνται κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τραπεζικό διαμεσολαβητή και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Πρέπει, είπε, να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη δυσκολία.

Για την ανάπτυξη ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι με τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και τους σχεδιασμούς που γίνονται, η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης πιο σύντομα από ότι αναμενόταν. Καταλήγοντας διευκρίνισε ότι η ύφεση του 2014, θα είναι η ίδια με το 2013.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή